top of page
Mednarodna poletna akademija

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani že deveto leto po vrsti organizira mednarodno poletno akademijo Academia Musicæ Labacensis. Če je bila v prvih letih namenjena predvsem stari glasbi, je že v lanskem letu ponudila nov ciklus poletnih šol s širokim spektrom tečajev različnih programov, namenjenih študentom domače in tujih glasbenih akademij oz. visokošolskih ustanov ter glasbenikom, ki so študij že zaključili, vsem, ki želijo nadgraditi znanje in pridobiti nove umetniške in strokovne izkušnje pri priznanih glasbenih pedagogih in umetnikih. Okolje, v katerem se odvija poletna akademija, je idealno za glasbeno izpopolnjevanje v poustvarjanju in ustvarjanju.

LOKACIJA

KONČNA KAZINA FOTOGRAFIJA 1 OTTON ZAJEC_jpg_2.jpg
Ljubljana

Ljubljana navdihuje umetnike z vsega sveta, ki želijo svoj umetniški potencial predstaviti v najlepšem mestu na svetu. Zelena Ljubljana je kulturno središče Evrope, križišče vseh kulturnih tokov med vzhodom in zahodom, severom in jugom.  Prostori, v katerih se odvija poletna šola, se nahajajo v samem zgodovinskem središču Ljubljane, v neoklasicističnih Stiškem dvorcu in Palači Kazina.

Neposredno poleg njih je vrsta nastanitvenih možnosti, da obiskovalci poletne šole lahko ohranjajo  zgodovinski navdih mesta v vsakem trenutku njihovega bivanja v Ljubljani. Iz študijskih prostorov lahko stopijo neposredno v živahni utrip mestnega jedra in zaužijejo navdih bregov reke Ljubljanice. Stare ulice in brezštevilne gostilnice dobesedno kličejo inspiracijo za nove umetniške presežke.

Slovenija

Pokrajino Slovenije krasijo bogati gozdovi, številni gradovi in srednjeveška mesta. V enem dnevu lahko odpotujete na morje, obiščete kakšno od številnih s soncem obsijanih gora ali se sprehajate in lenarite ob čudovitih jezerih. Vsak lahko najde košček zase, v naravi, ob obisku številnih kulturnih znamenitosti ali raziskovanju bogate zgodovine. Za tiste, ki potrebujete aktivnejše preživljanje prostega časa, pa so na voljo avanture s kajaki, kanjoing, padalstvo, smučanje, kajtanje, številne gorske kolearske poti ... Obiščite UNESCOVE znamenitosti, uživajte ob izvrstni hrani, ob kateri bodo tudi največji gurmani ostali brez besed in razveselite brbončice z izbranimi vini. Obiščite tržnice in okusite lokalne sire in druge mlečne izdelke, olive, zelenjavo in sadje naravnost z domačega vrta.

Vse in še več o Sloveniji najdete na spletnih straneh https://www.slovenia.info/sl/potovalni-nacrt/spoznajte-slovenijo.

pasica.png
podaljsanStrip.png
bottom of page