top of page

Antonio Faillaci

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

AML za trobento

unfortunately won't participate this year.

Antonio Faillaci je leta 2004 diplomiral na konservatoriju Conservatoire de Genève pod mentorstvom profesorja Jean François Michel, študij pa je nadaljeval v New Yorku pri profesorju Vincentu Penzarelli. Leta 2010 je opravil še magistrski študij na Visoli šoli za glasbo Karlsruhe pri profesorjih Reinholdu Friedrichu in Edwardu H. Tarru. Ob rednem študiju je obiskal še mojstrske tečaje, ki so jih vodili Maurice André, Stephen Burns, Jeroen Berwaerts, Hannes Laubin, David Bilger in Roger Bobo.

Od leta 2006 posebno mesto v njegovem ustvarjanju zavzema repertoar klasicizma in baroka, izvajan na historične instrumente. Kot član različnih orkestrov in komornih zasedb je doslej gostoval v prestižnih dvoranah po Evropi, Rusiji, Združenih državah Amerike in Aziji. Pogosto je vabljen za izvedbe znamenitega Brandenburškega koncerta št. 2 Johanna Sebastiana Bacha.

Od leta 2010 kot redni član orkestra Camerata Bern sodeluje na koncertih in snemanjih z vrhunskimi poustvarjalci današnjega časa, kot so Patricia Kopatchinskaja, Antje Weithaas in Erich Höbarth, od leta 2013 pa je del projekta Spiramirabilis.

Redno je vabljen kot orkestrski trobentač v zasedbe Orchestra Mozart, Orchestra Leonore, Orchestra del Teatro alla Scala, Orchestra da Camera di Mantova, Orchestra Haydn di Bolzano, Orchestra Sinfonica di Milano, kjer je doslej igral pod taktirko izjemnih dirigentov kot so Claudio Abbado, Bernard Haitink, Daniele Gatti, Jaap van Zweden, René Jacobs, Riccardo Chailly, Christoph Eschenbach, Christopher Hogwood, P. Maxwell Davies, Christoph von Dohnányi, Semyon Bychkov, Ivàn Fischer, Michael Tilson Thomas, idr..
Njegova sodelovanja v prpjektih baročne in klasične glasbe so bila doslej posneta za založbe Deutsche Grammophon, NDR Kultur, Deutschland Radio, RSI, RAI, Radio Swiss Classic, Hänssler Classic, Classic FM, SRF2, France Musique, Perfect Noise.

Antonio Faillaci je trenutno profesor trobente na konservatoriju Conservatory of Novara v Italiji.

podaljsanStrip.png
bottom of page